maanantai 5. marraskuuta 2012

Keskustelua seurakuntarakenteesta

Minusta on hienoa, että lähes kaikki, joilta on kysytty lausuntoa seurakuntarakenteeseen, ovat sitä mieltä, että muutosta tarvitaan.
Isoista seurakunnista Salon edustaja piti hyvänä heillä olevaa ison seurakunnan mallia. Kalervo Salo meiltä Espoon hiippakunsta puolestaan liputti yhtymämallin puolesta.
Vielä on jäljellä ainakin 15 puheenvuoroa. Kyllä me kirkossa puhua osaamme. Olisipa hienoa, että tämä puhumisen paljous voisi siirtyä seurakuntalaisten ominaisuudeksi seurakunnissaan.
Viime keskiviikkona Espoon hiippakunnan seurakuntalaiset olivat niin innoissaan, kun yhdessä juteltiin seurakuntien tulevaisuudesta.
Jospa tätä puhumisen paljoutta voisi suunnata kirkossa niin, että seurakuntalaisten ääni kuuluisi enemmän ja päätöksentekijät olisivat enemmän kuulolla.
Minusta kirkolliskokouksessa voi vaikuttaa keskustelemalla henkilökohtaisesti eri edustajien tauoilla. Samoin valiokunnissa (jotka ovat kirkolliskokouksen valmisteluelimiä) tehdään varsinainen työ eli annetaan lausunto.
Olen edelleen kirkkohallituksen antaman esityksen kannalla. Hienoa, että perustevaliokunta (se, joka käsittelee uskoa ja oppia) antaa seurakuntarakenteesta lausunnon.
Kaipaan itse entistä enemmän tilaa ja paikkaa rukoilla, viettää messua ja olla hiljaa Jumalan ja hänen Sanansa äärellä.
Iltahartaus on klo 21. Enää kaksi ja puoli tuntia aikaa siihen. Jatkan kuuntelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti