lauantai 5. toukokuuta 2012

Aattona

Kirkolliskokous on alkamassa.

Aurinko lupaa tänään hyvää. Kirkolliskokousedustajista suuri osa suuntaa matkansa Turkuun jo sunnuntaina.
Maanantaina aloitamme messulla Turun tuomiokirkossa ja sitten valitsemme valitsijamiehet, jotka valitsevat valiokuntien edustajat. Tämä kokouksen sisäinen asia vie helposti edustajien huomion  kirkolliskokouksen päätehtävästä , joka on  päättää  kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta koskevista asioista.

Odotan kokousta ensikertalaisen innolla ja vavistuksella. Miten me osaisimme toimia niin, että ihmisten olisi helpompi luottaa Jumalaan.

Miten erottaa pyhä ja arki päätöksen teossa? Niin ettemme Jumalan nimissä vaientaisi toisiamme, vaan Hänen kanssaan olisimme rohkeasti kristittyjä ja käyttäisimme järkeä ja sydäntä. Lähimpien kesken kristillisyys mitataan.

Tämän viikon evankeliumissa Jeesus kehottaa: "Tämän käskyn minä annan teille: rakastakaa toisianne." Siitä saarnaa tänään Kuopion uusi piispa Jari Jolkkonen ja huomenna kirkolliskokouksen avajaismessussa Irja Askola. Saarnat löydät esim. Kotimaa 24-sivujen kautta tai Kuopion ja Helsingin  hiippakunnan tuomiokapitulin sivuilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti